Det nuværende bibliotek, 1925
Jens Peter Olsen byggede gården i 1915, efter dele af længerne til den oprindelige gård i Skamby brændte ned. Lundsgård blev opført på egen jord lige uden for byen som en af Skambys rigeste gårde.Her ses Jens Peter Olsen med sin hustru, Martha og to af deres børn, Jens og Peter.
Lundsgård 1939
Martha og jens Peter Olsen havde tydeligvis styr på æstetik, og haven bag gården var naturligvis ingen undtagelse. Haven blev indrettet tidstypisk med stianlæg og blomster. Bag haven lå køkkenhaverne samme sted, som de nu ligger.
Thorkild Olsen, 1930-1940
Jens Peter Olsen fik 4 børn, hvoraf 3 var sønner. Thorkild Olsen, den ældste, arvede Lundsgård og drev den i yderligere en generation.Her ses Thorkild Olsen ved jættestuen i den gamle prydhave bag gården.
Lundsgård sommeren 1955.
Billedet her er taget af en af de i alt 3 karle på Lundsgård i 1955. Her ses det, at den gamle prydhave langsomt var ved at blive nedlagt, og stier, bede m.v. er stort set væk.
Familien samlet på Lundsgård
Billedet her er taget 2. nytårsdag 1958 og er det sidste billede af familien Olsen på Lundsgård. I starten af 1960'erne overtog en ny familie, familien Pedersen, gården.
Poul Pedersen i marken ved Lundsgård 1960
Omkring 1960 overtog Poul og Inge Pedersen gården tilsyneladende Lundsgård og drev et effektivt storlandbrug med over 400 hektar jord.
Mathias og Jesper
I 2024, efter at gården havde stået tom i nogle år, overtog vi, Jesper og Mathias Thorsson, gården med henblik på at omdanne det gamle landbrug til en kulturperle på Nordfyn. I stueetagen har vi ad etaper fjernet 70'ernes indtog på gården og har omdannet 5 stuer til periodehistoriske stuer, hvor vi ser tilbage i historien.
Lundsgård bliver til Thorslundgård
Da vi flyttede ud på Lundsgård med en idé om at etablere en turistvirksomhed her, var det med en bevidsthed om, at der findes mange 'lundsgårde' i Danmark. For at undgå forvirring besluttede vi derfor at ændre gårdens navn til Thorslundgård. Navnet har flere årsager: Vi ville gerne bevare gårdens historie ved at beholde 'lunden' i navnet, og så ønskede vi at sætte et personligt præg på gårdens navn. Valget faldt på Thorslundgård, der inddrager vores fælles efternavn Thorsson.
Mathias restaurerer vinduerne
Vi er meget påpasselige med at fjerne historien og har besluttet at bevare rettere end at udskifte. Det gælder også vinduerne, der er de oprindelige fra 1915, hvoraf nogle enkelte har inskriptioner i glasset fra tidligere ejere. De skulle selvfølgelig bevares, så ét vindue ad gangen bliver de slebet, olieret, kittet og malet, så de kan holde vores tid ud.
Havestuen
Her ses havestuen, husets største rum med udsigt mod haven, hvor savsmuldstapet er udskiftet med et køkkenhaveinspireret tapet. Her hersker den franske rokokostil med muranoglas, rokokomøbler og masser af farver og lys.
Den kinesiske salon
Den gamle folkestue, hvor personalet i sin tid spiste deres måltid er blevet forvandlet til en kinesisk salon med inspiration fra den engelske kineseristil, der var ypperste mode i 1700-tallets England.
Den svenske spisestue
Spisestuen er indrettet i svensk Karl Johan-stil og gustaviansk stil. Her stræber vi efter en svensk landlig stemning med høje paneler, svenske møbler og historiske kunstværker.
Porcelæn i lange baner
Thorslundgård er et samlingsmuseum. Her har vi en kunst- og porcelænssamling med over 100 forskellige danske stel, historiske malerier og smukke antikviteter.
Thorslundgårds haver
Thorslundgård besidder i dag 2 hektar jord, der er omdannet til nyttehaver. Her har vi fire køkkenhaver, en frugtplantage og et mindre dyrehold. Men vi har også en mindre skov og den gamle prydhave. Sidstnævnte har været nedprioriteret i mange år, men det er vores håb nu at bringe kunsten og blomsterne tilbage i den gamle prydhave fra 1920.
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes